Έχετε ολοκληρώσει την κατασκευή της σελίδας σας σχεδιαστικά και λειτουργικά και είστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους υποψήφιους πελάτες σας. Ένα τελευταίο βήμα μένει για να μπορέσετε να βάλετε μπρος το ηλεκτρονικό κατάστημα ή την σελίδα παρουσίασης. Ίσως και το πιο σημαντικό βήμα είναι η εγκατάσταση πιστοποιητικού SSL (Secure Sockets Layer). Αυτό παρέχει στην σελίδα σας προστασία και ασφάλεια ότι αφορά τα δεδομένα και τις online πληρωμές για website με ένδειξη Not Secure.

Με την εγκατάσταση του πιστοποιητικού:

  • Σηματοδοτείται η σελίδα σας ως ασφαλής και έμπιστη από την Google.
  • Επικυρώνεται η αυθεντικότητα της και πως όλες οι πληροφορίες που λαμβάνεται και στέλνετε είναι κρυπτογραφημένες.
  • Διασφαλίζεται ότι κανένας τρίτος δεν έχει πρόσβαση στις online συναλλαγές

Πως θα αναγνωρίσουν οι πελάτες σας ότι έχετε SSL

Υπάρχουν ποικίλες περιπτώσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού SSL και διαφέρουν ανάλογα με τον πάροχο και το λογισμικό που σας φιλοξενεί. Το πιστοποιητικό μπορεί να καλύπτει χρήση σε domain αλλά και για ολόκληρο τον server. Η εταιρεία μας παρέχει ένα τέτοιο πρωτόκολλο ασφαλείας το Encrypt SSL το οποίο επικυρώνει την αυθεντικότητα του website σας.

Ένας χρήστης μπορεί να διαπιστώσει αν έχετε SSL όταν

  • To URL της σελίδα σας, που είναι πλέον ασφαλής, ξεκινάει με https αντί http. Το s δηλώνει πως η σελίδα σας είναι πλέον ασφαλής.
  • Το λουκετάκι πάνω μέρος της σελίδας, δίπλα από τη γραμμή του URL (address bar) είναι πράσινο. Αυτό αφαιρεί την ένδειξη Not secure από το website σας.

Αυτή η σήμανση που είναι ορατή από τους χρήστες του διαδικτύου δίνει την δυνατότητα σε αυτούς να μπορούν να βλέπουν και να κρίνουν αν πρέπει να αλληλεπιδράσουν μαζί σας.
Είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσετε την σελίδα και τους χρήστες της αλλά και για να μπορέσετε να προσελκύσετε περισσότερους πιθανούς πελάτες σε αυτή.

Έχοντας αυτή την σφραγίδα ασφαλείας και σύμφωνα με μερικές τεχνικές για το “πως να αυξήσετε τις πωλήσεις στο e-shop σας”, μπορείτε να εκτοξεύσει το eshop σας. Οι πελάτες που σας επισκέπτονται θα πολλαπλασιαστούν και οι πωλήσεις σας θα απογειωθούν.

Φυσικά, το team της Mybusiness360 είναι πάντα εδώ για να σας βοηθήσει για την ασφάλεια της σελίδας σας.

Θέλεις και εσύ ένα ασφαλές website?