Μια νέα τάση στο internet marketing που ενστερνίζονται ολοένα και περισσότερες ιστοσελίδες είναι η αρθρογραφία και το στήσιμο ενός blog με περιεχόμενο που να συμβάλλει στο να ξεχωρίσει ένα site σε επίπεδο SEO. Το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση καλλιέργησε η Google παρέχοντας top αξιολογήσεις σε όσες ιστοσελίδες διατηρούν καινοτόμο και ποιοτικό περιεχόμενο στο Blog τους.

Με αυτό τον τρόπο δίνουν την δυνατότητα να εμφανιστούν αυτές οι ιστοσελίδες στην πρώτη σελίδα της Google κάθε φορά που ο εκάστοτε χρήστης κάνει μια αναζήτηση. Με αποτέλεσμα φυσικά την αύξηση της επισκεψιμότητας της εκάστοτε σελίδας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με το Content Marketing

Το πιο σημαντικό βήμα για να γίνει δραστικά μια τέτοια διαδικασία είναι η δημιουργία μιας SEO friendly αρθρογραφίας. Πέρα δηλαδή από τη σχετικότητα του περιεχομένου του blog σας, τις φρέσκιες ιδέες και την δελεαστική αρθρογραφία πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένες μεθόδους για να κρατήσετε ψηλά την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το πως θα πετύχετε το καλύτερο SEO blogging!

1) Εστιάστε στις σωστές λέξεις – κλειδιά!

Όπως προαναφέραμε δεν αρκεί να διαθέτετε μόνο συγγραφικές ικανότητες και πρωτότυπο περιεχόμενο για να πετύχετε σε επίπεδο SEO blogging. Κανείς δεν παραγνωρίζει φυσικά τη σημασία ενός τέτοιου περιεχομένου απλώς η επιβράβευση της Google προέρχεται τελικά από την σωστή επιλογή keywords.

Με απλά λόγια πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε κείμενα για το blog σας φροντίστε να κάνετε μια έρευνα για τις λέξεις- κλειδιά. Δηλαδή ποια κατέχουν την πλειοψηφία σε όσα πληκτρολογούν οι χρήστες, που αποτελούν το target group σας. Αν δεν επιλέξετε τις δημοφιλέστερες λέξεις κλειδιά δεν θα καταφέρετε να ανεβείτε ψηλά στις αναζητήσεις της Google,ανεξαρτήτως του αν το περιεχόμενο του άρθρου σας είναι εύστοχο.

Για να σας διευκολύνει σε αυτή τη διαδικασία η Google προσφέρει δωρεάν το εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Keyword Planner. Με αυτό μπορείτε να προβλέψετε προς όφελός σας την αποδοτικότητα του keyword που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε!

2) Δημιουργήστε SEO ready άρθρα!

Με απλά λόγια βελτιστοποιήστε τα άρθρα σας για τις μηχανές αναζήτησης ακόμα περισσότερο. Αφού βρείτε τις κατάλληλες λέξεις – κλειδιά εφαρμόστε τους σχετικούς SEO κανόνες. Ενδεικτικά, είναι σημαντικό η βασική λέξη- κλειδί με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να περιλαμβάνεται στον τίτλο του άρθρου.

Ακόμη το αντίστοιχο keyword να αναφέρεται μια φορά ανά 300 λέξεις (ειδικότερα στις πρώτες λέξεις της πρώτης παραγράφου). Απαραίτητο είναι το άρθρο να μετρά πάνω από 300 λέξεις. Τέλος  η λέξη – κλειδί να περιλαμβάνεται και στη url της σελίδας χωρίς να υπερβαίνει τους 40 χαρακτήρες.

3) Τώρα μπορεί να σας απασχολήσει το περιεχόμενο!

Βασικός σας στόχος είναι να πετύχετε το επιθυμητό ranking και να ανεβάσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Ωστόσο μην παραβλέπετε τη σημασία ενός καλογραμμένου άρθρου που παρέχει πλήρως τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες της σελίδας σας.

Υιοθετήστε ένα πληροφοριακό και ταυτόχρονα προσιτό ύφος με κατανοητή γλώσσα για να εξασφαλίσετε το μέγιστο δυνατό κοινό. Σημαντικό είναι να δώσετε την αίσθηση πως γνωρίζετε πολύ καλά αυτό που κάνετε μέσα από το περιεχόμενο των άρθρων σας. Πλασάρετε τον εαυτό σας ως ειδικό στον τομέα σας και ταυτόχρονα προσελκύστε τον πελάτη που θέλει να κατανοήσει τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

4) Διαδώστε τα SEO friendly άρθρα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Μην αρκείστε στην παρουσία των άρθρων στο blog σας. Αναδημοσιεύστε το περιεχόμενο σας στα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτό τον τρόπο η απόδοση σε επίπεδο SEO είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι όχι μόνο θα μπορέσει να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα της σελίδας σας αλλά και θα βρείτε το πολυπόθητο στις μέρες μας στοχευμένο κοινό. Αυτό είναι που θα συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σας.

Θέλεις κι εσύ μία SEO Friendly Ιστοσελίδα;