Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο πως οι φορητές συσκευές κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος έναντι των σταθερών υπολογιστών. Μετατράπηκαν σε απαραίτητο εργαλείο τόσο για μία απλή περιήγηση στο Internet και στα Social Media, όσο και για τις ηλεκτρονικές αγορές των χρηστών. Αυτό καθιστά απαραίτητο το Responsive Design στην κατασκευή ιστοσελίδων.

Το Responsive Design αναφέρεται σε όλες εκείνες τις λειτουργίες που απαιτούνται ώστε να είναι η ιστοσελίδα σας φιλική σε κάθε είδους συσκευή. Διαμορφώνεται το πλάτος, η γραμματοσειρά, η θέση των buttons, το Layout, οι εικόνες και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε ο χρήστης να λαμβάνει τη μέγιστη εμπειρία (UX) μπαίνοντας στην ιστοσελίδα σας από οποιαδήποτε συσκευή.

Αν ακόμα δεν πείστηκες για τη σημαντικότητα του, διάβασε παρακάτω:

1) Αυξάνει την Εμπειρία του Χρήστη (UX)

Έστω ότι θέλεις να μπεις σε μία μη προσαρμοσμένη ιστοσελίδα από το κινητό σου. Αυτό που θα δεις είναι ένα πλάτος κειμένου που ξεφεύγει από τα όρια της συσκευής, δυσανάλογες εικόνες και buttons σε θέσεις που δεν θα έπρεπε. Αμέσως θα απογοητευτείς και δύσκολα θα ξαναμπείς στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αφού δεν σου προσέφερε καλή εμπειρία. Επειδή όμως το 80% των χρηστών συνδέεται από κινητές συσκευές, κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για την ιστοσελίδα.

Σε μία προσαρμοσμένη για κινητές συσκευές ιστοσελίδα οι χρήστες δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Μπορούν να περιηγηθούν άνετα, όπως ακριβώς θα έκαναν και από τον υπολογιστή τους. Έτσι λαμβάνουν μία πολύ θετική εμπειρία χρήστη από την ιστοσελίδα μας.

2) Ευκολότερη και Οικονομικότερη Συντήρηση

Στο Responsive Design συναντάμε ένα ενιαίο site και όχι πολλαπλές σελίδες. Αυτό σημαίνει ότι η συντήρηση του είναι ευκολότερη και ταχύτερη, άρα και πιο οικονομική.

3) Διευκολύνει το SEO

Εάν το set-up που προτείνει η Google δε γίνει σωστά, οι μη-προσαρμοσμένες ιστοσελίδες μας οδηγούν σε διπλότυπο περιεχόμενο και σε διαφορετικά URLs. Όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για το SEO, κάτι που θα αποφεύγαμε με τη Responsive κατασκευή της ιστοσελίδας μας.

4) Δημιουργεί Leads

Μπορείτε πολύ εύκολα να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών φορητών συσκευών με μία σωστή προσέγγιση Design και Μάρκετινγκ. Δεν είναι όμως αρκετό μόνο να προσελκύουμε νέους χρήστες, αλλά πρέπει να τους μετατρέψουμε σε leads. Αυτό δεν θα επιτευχθεί με μία μη-φιλική από κινητό ιστοσελίδα, αφού όπως προαναφέρθηκε η πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί φορητές συσκευές για την πλοήγηση στο Internet. Συνεπώς το Responsive Design και οι Mobile Friendly Ιστοσελίδες αποτελούν μονόδρομο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να ξεχωρίσουν στον κόσμο του διαδικτύου.



Θέλεις κι εσύ τη δική σου Mobile Friendly ιστοσελίδα;