Πέρα από μια mobile friendly ιστοσελίδα, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις φαίνεται πως επιλέγουν να φτιάξουν και τη δική τους εφαρμογή ώστε να απογειώσουν το μάρκετινγκ τους. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η επιχείρησή σας αποφασίζοντας να δημιουργήσει το δικό της mobile application.

Σας βλέπουν πολλοί υποψήφιοι πελάτες.

Ένα όμορφα σχεδιασμένο εικονίδιο app συμβάλει στην αποτελεσματική ορατότητα της επιχείρησής σας. Η επιστήμη επισημαίνει πως ασυναίσθητα ακόμα και οι πιο ασήμαντες εικόνες αποτυπώνονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Επομένως, καταλαβαίνετε την σημαντικότητα της απόφασή σας να έχετε μια καλαίσθητη web εφαρμογή. Διότι μέσω του εικονιδίου εντυπώνεται χαρακτηριστικά στο οπτικό πεδίο του εκάστοτε υποψήφιου πελάτη σας.

Εφαρμόζετε άμεσα το marketing plan σας.

Τα application δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες σας να λαμβάνουν άμεσα όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Δίνετε, έτσι, με ευκολία τις απαραίτητες λεπτομέρειες για τις τιμές σας, τη δυνατότητα κράτησης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Η ευκολία αποστολής αυτών των ενημερώσεων με το απλό πάτημα ενός κουμπιού και μέσω των push notifications δημιουργεί άμεση και γρήγορη επαφή με τον πελάτη. Σας διευκολύνει στο να επικοινωνήσετε τις προσφορές σας και να διαφημίσετε τις υπηρεσίες σας με άμεσο τρόπο στο ευρύ κοινό.

Επωφελείστε πολύ μέσω των reward points κάνοντας τους πελάτες σας μόνιμους σε βάθος χρόνου.

Επικοινωνήστε στους πελάτες σας το πρόγραμμα ανταμοιβής που προσφέρει η mobile εφαρμογή σας. Ενσωματώστε, δηλαδή, στην εφαρμογή τη δυνατότητα επιβράβευσής τους μέσω ενός προγράμματος εξαργύρωσης πόντων. Αυτό έχει άμεσο στόχο να αυξήσετε τα downloads της εφαρμογής σας και να κάνετε περισσότερους πελάτες να επιστρέψουν σε εσάς.

Το brand name σας κερδίζει συνεχώς σε αναγνωρισιμότητα.

Ο βασικός λόγος να εντάξετε στο δυναμικό της επιχείρησής σας ένα καλοστημένο MOBILE application είναι φυσικά η σε βάθος αναγνωρισιμότητα του brand σας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να σκεφτείτε δύο πράγματα που πρέπει να διαθέτει η εφαρμογή σας ώστε να πετύχει:
• Πρώτον, θα πρέπει να ξεχωρίζει σε ομορφιά και σχεδιασμό. Παράλληλα, θα πρέπει να διαθέτει την αντίστοιχη λειτουργικότητα που θα την καταστήσει αγαπητή στο υποψήφιο πελατολόγιό σας.
• Δεύτερον, είναι βασικό να μπορεί να κάνει τους πελάτες σας να μπαίνουν στη διαδικασία να ασχολούνται με την εφαρμογή σας. Το αποτέλεσμα αυτού θα είναι να τους φέρνει κοντά σε μια πιθανή νέα αγορά. Εξάλλου, η συχνή οπτική ή και ακουστική επαφή με το brand σας είναι βασικό συστατικό για μια αποτελεσματική web διαφήμιση. Υπολογίζεται πως μετά τις είκοσι περίπου προβολές διασφαλίζεται πως ο χρήστης θα την προσέξει ουσιαστικά.

Πετυχαίνετε την άμεση επαφή με τους πελάτες σας.

Ενσωματώνοντας στην εφαρμογή σας τη δυνατότητα λήψης και αποστολής μηνυμάτων αλλά και ενός help-desk, δημιουργείτε στους χρήστες σας την αίσθηση αμεσότητας. Υπάρχει η αίσθηση της εύκολης επίλυσης του οποιουδήποτε προβλήματος, καλλιεργώντας το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζεται ώστε να σας εμπιστευτούν.

Είστε πρωτοπόροι έναντι του ανταγωνισμού.

Το γεγονός ότι η κατασκευή ενός mobile application δεν έχει γίνει ακόμα δημοφιλής ανάμεσα στις μικρές επιχειρήσεις μπορεί να σας καταστήσει πρωτοπόρους σε σχέση με τους υπόλοιπους. Σας δίνει το προβάδισμα στο στίβο του μάρκετινγκ και συνακόλουθα των πωλήσεων που επιδιώκετε να πετύχετε.

Κάνετε τον πελάτη σας φανατικό των υπηρεσιών που προσφέρετε.

Ένα σωστό mobile app μπορεί να κάνει τους εκάστοτε πελάτες σας πιστούς ακόλουθους των υπηρεσιών σας. Εξάλλου, ο βασικός δικός σας στόχος είναι να κάνετε τους χρήστες σας να σας αναζητούν ευλαβικά. Μέσα στον κυκεώνα διαφήμισης και υπερπροβολής μέσω των social media, των διαφημιστικών πινακίδων, των φυλλαδίων αλλά και του μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι εύκολο να χάσετε την επιρροή που ασκείτε σε αυτούς. Ένα σωστό mobile application συμβάλλει με πολλούς τρόπους στην επιχείρησή σας. Σας εξασφαλίζει όχι μόνο μια άμεση επαφή μαζί τους, αλλά σας ξεχωρίζει έναντι των υπόλοιπων διαφημίσεων μένοντας στη μνήμη τους.



Θέλεις κι εσύ εξασφαλισμένη επιτυχία για την ιστοσελίδα σου;